Familie Aap

Familie Aap

Vlak voordat ik wakker werd droomde ik. Dat was in 2001.

Iets of iemand zei tegen me:

”Teken een tak, horizontaal, de stam waar hij aan zit is er niet. Teken een lijntje naar beneden en nog een tegengesteld. Zodat er een ronde opening tussen de twee lijntjes ontstaat. Doe dat iets verder nog een keer: een naar beneden en eentje omhoog. Doe dat nog eens.”

Deze opdracht werd een aantal keren herhaald. Toen dat gedaan was kreeg ik de opdracht: “vul het eerste gaatje rechts met een gele kleur op. Het volgende met donkerder geel.” Zo werd me gezegd hoe ik alle gaatjes in moest kleuren.

Tenslotte kreeg ik de opdracht: “Noem het de familie aap”.

Ik werd wakker en rende naar mijn computer, zette het tekenprogramma aan en tekende alles precies volgens de opdrachten uit, zonder er ook maar iets aan te veranderen. Ik deed er alles aan om precies zo te tekenen als me was gezegd.Familie aap

 

Ik bekeek het resultaat, toen ik klaar was en begreep er niets van. Ik vroeg me af wat me overkomen was. Ik besloot raad in te winnen van mijn broer en stuurde hem een mailtje met de tekening eraan vast. Ik vroeg hem wat hij daarvan dacht.

Hij reageerde meteen daarna en was een beetje verbaasd dat ik zelf de betekenis ervan niet zag.

“Kijk”, zei hij, “de stam waar de tak aan vast zat, rechts, is er niet meer. En dat klopt want onze ouders zijn gestorven. Deze tekening geeft ons gezin zonder de ouders weer.”

“Ja maar, hoe kan dat? We waren toch met tien broers en zussen?”

“Nee hoor” , zei hij, “je weet toch dat een zusje meteen na de bevalling is gestorven?”

“Och ja,” zei ik,”daar had ik helemaal niet aan gedacht”.

“En wat ook mooi is”, zei hij, “kijk eens naar de armpjes. Bij onze zussen is de arm waar ze aan hangen, achter de tak. En bij de jongens hangt de arm zichtbaar aan deze kant van de tak. “

De enige persoon waar het niet bij klopt is de voorlaatste links. Daar maakten wij ons maar niet al te druk over. Jaren later heeft hij nu zijn naam veranderd in de naam van een vrouw en wil hij zich laten ombouwen. Ik heb geprobeerd de betekenis van de kleuren te vergelijken met de aard van de personen maar daar ben ik niet veel verder mee gekomen.  Wel geven die kleuren aan dat we ons geen van allen ons spiritueel op de hoogste niveau’s bevinden.

Dit heb ik in Glas-in-lood gemaakt en ik zal het nooit van de hand doen.

 

Door Piet

Ik geniet ervan om gelukkig en creatief te zijn. Dat uit zich in vooral het maken van glas-in-lood creaties en in schrijven. Daarnaast heb ik een brede kennis-honger: wetenschappelijk, spiritueel, filosofisch, technisch. En dit alles wissel ik af met sporten en yoga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *