Holtum

“Nederzetting in het bos” was in de vroege Middeleeuwen de oorsprong van de naam van het huidige dorp Holtum, waar ik nu woon. Holtum is een “buurt” van de huidige gemeente Sittard-Geleen.

Ex-minister Vogelaar heeft een beleid voor verbetering van de leefbaarheid in de wijken geregeld met daarbij een som geld voor alle gemeenten.

Die gemeenten vragen aan de buurten of zij ideeen hebben om dat geld te besteden aan de leefbaarheid in hun buurt . Als het idee goedgekeurd wordt moet de initiatiefnemer dat idee ook realiseren, zonder er persoonlijk belang bij te hebben. Het door mij ingediende idee is een glas in lood paneel van circa 2 bij 1 meter, gevat in slagvast dubbel glas en opgehangen in een stevige metalen constructie. Het zou dan moeten staan op een plaats die wel centraal is maar waar niet al te veel kans op baldadigheid en vernieling is.

Holtum kent 1200 inwoners en wordt gedomineerd en ingesloten door bedrijven rondom en veel verkeer, het ligt met name tegen de A2 aan op een van de drukste stukken ervan. Aan de andere kant van de A2 ligt het merendeel van de gemeente Sittard Geleen en de fabriek Nedcar.holtum

Computerontwerp.

In de vroegere `Nederzetting in het bos` is niet zo heel veel bos meer over, vergeleken met een bos is de huidige begroeing eerder symbolisch te noemen.

Door Piet

Ik geniet ervan om gelukkig en creatief te zijn. Dat uit zich in vooral het maken van glas-in-lood creaties en in schrijven. Daarnaast heb ik een brede kennis-honger: wetenschappelijk, spiritueel, filosofisch, technisch. En dit alles wissel ik af met sporten en yoga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *