Mijn nieuwe boek: Mijn Doolhof

Ik heb een nieuw boek geschreven over mijn meningen of overtuigingen. De bedoeling wordt met illustraties verduidelijkt, illustraties met glas-in-lood komen het meest voor. Vooral die uit mijn genre “Mandala”.

Het is de samenvatting van een leven lang geloven en later denken en uiteindelijk weer van andere zaken overtuigd zijn. Vooral op filosofisch en spiritueel gebied.

Er heb er ook vele verhalen en gedichten geplaatst, deze zijn vaak in een surrealistische vorm en prikkelen de fantasie.

kaft6

Op de achterkant staat deze tekst:

De samenvatting van het boek
Mijn leven is een zoektocht door een doolhof naar begrip van alles. Naar een overtuiging hoe alles zin heeft en werkt. Dat beeld wordt gevormd via studie, ervaringen, dromen, en eigen denken. Het is een zoektocht in een doolhof met regelmatig doodlopende trajecten,   gaandeweg groeien de overtuigingen.

Uitgebreide samenvatting
Wat er zich in ieders en ook mijn hoofd afspeelt is een mengeling van denken, weten, overtuigingen, emoties, fantasieën en dromen. Die fantasieën en die dromen hebben vaak een onbekende bedoeling en betekenis. Dat denken lijkt een stevige basis te hebben maar naarmate de tijd verder gaat veranderen de gedachten en ook het geloven. De overtuigingen hebben een langere houdbaarheids-termijn maar hun plaats wordt na verloop van tijd toch ook ingenomen door andere.

Alles bij elkaar is er in het hoofd gedurende het leven een tocht gaande door een doolhof, waar alles zijn waarde en plaats heeft, maar waar het geheel zo op het oog geen logisch samenhangend bouwwerk is. Bij het bereiken van de uitgang van de doolhof is er een bevrijding, maar die ervaring valt buiten ons leven en die kunnen we dus niet beschrijven. Dat zouden we trouwens ook niet in woorden kunnen uitbeelden en de huidige doolhof is van binnen interessant genoeg.

Tijdens de gang door de doolhof is het heel moeilijk om het totale patroon te overzien. Van bovenuit is het heel wat eenvoudiger. Dat is mogelijk in de fase tussen de levens.

Op de tocht door de doolhof worden steeds routes verkend, de een doodlopend en de ander veelbelovend. Na iedere verkenning wordt er kennis toegevoegd. Het beeld van het geheel groeit naarmate de uitgang van de doolhof dichterbij komt. Ieder stukje van de doolhof wordt hier beschreven en het resultaat van de verkenning van ieder stukje wordt toegevoegd aan het geheel van overtuigingen. Daarom staat er op de plaatsen waar iets bereikt wordt telkens een verwijzing naar het geheel van overtuigingen dat bij de uitgang, op het einde van dit boek, wordt getoond.

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar voor 26,27  euro
Je kunt mij ook mailen, dan kost het 16 euro (dat betaal ik ook) plus 4 euro porti.

ISBN 9789402146530

of via Bol.com

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *